Η ΘΕΣΗ

Όπως κοιτάς το χωριό απ’ τη θάλασσα, τέρμα πάνω! Ετσι περιγράφουν τη θέση μας όλοι και χάρη σ’ αυτήν αγναντεύουμε τη θάλασσα από ψηλά, απ’ τις παρυφές του Σταυρού. Από τη μία η παραλία, το χωριό και στο βάθος η Αμοργός. Από την άλλη η Νάξος, οι νησίδες Μάκαρες, η Κέρος και το Κουφονήσι. Ωραία η ησυχία εδώ πάνω μα μη νομίζετε πως είστε και μακριά από την παραλία. Οι αποστάσεις στο χωριό είναι μηδαμινές και με 5 λεπτά περπάτημα μέσα στα σοκάκια αγγίξατε θάλασσα!

Από το λιμάνι αν έχετε όχημα θα φτάσετε στα δωμάτια από τον περιφερειακό δρόμο του χωριού χωρίς να περπατήσετε μέτρο, αν δεν έχετε… έχουμε εμείς!

ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ

Όλα τα δωμάτια έχουν ψυγείο και τηλεόραση. Οι «πρωτάρηδες» ζητούν συνήθως και κλιματισμό, στη Δονούσα όμως πιο πιθανό είναι να θελήσετε κουβέρτα!

Τα περισσότερα είναι φτιαγμένα για δύο αλλά υπάρχει η δυνατότητα για τρεις, ή και τέσσερις. Επειδή δεν μας αρέσουν ιδιαίτερα τα «έτοιμα» αντικείμενα φροντίσαμε τα περισσότερα να έχουν χτιστά κρεβάτια και χειροποίητα διακοσμητικά που φτιάξαμε μόνοι μας με πέτρες και ξύλα από το νησί.


Για την θέα στη θάλασσα μην τα ξαναλέμε, είναι απρόσκοπτη από όλα! Και η καθαριότητα καθημερινή. Η Μαρία μας κι οι σφουγγαρίστρες της για κάποιους γίνονται… ο πιο γλυκός πρωινός εφιάλτης!

Σας λείπει κάτι; Και γιατί δεν το ζητάτε;

Τα «στούντιος»

Μπροστά στην κεντρική μας αυλή, ιδιαίτερα ευρύχωρα, με κτιστά κρεβάτια και εξοπλισμένο κουζινάκι, έχουν γίνει «σπίτι»  για πολλούς. Δίκλινα και τρίκλινα, αν χρειαστεί χωράνε και περισσότερους!

Τα «στουντιάκια»

Δίπλα στα στούντιο, πλάι στην ίδια αγαπημένη αυλή. Επίσης εξοπλισμένα με κουζινάκι στην περίπτωση που θελήσετε να μαγειρέψετε.

Τα διαμερίσματα

Με υπνοδωμάτιο, μπάνιο, κουζίνα και σαλονάκι, τα μεγάλα μας, μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 5 άτομα. Το ένα στον όροφο για απόλυτη ιδιωτικότητα, το άλλο στο ισόγειο με βεράντα του… ολόκληρη την αυλή!

Τα «δωμάτια»

Τα τέσσερα δωμάτια βρίσκονται λίγο μακρύτερα από τα στούντιος, είναι εξοπλισμένα με ψυγείο και σκεύη για τον καφέ σας. Έχουν κοινόχρηστη βεράντα άρα είναι ιδανικά για… κοινωνικούς τύπους και ακόμη πιο ιδανικά για μεγάλη παρέα!

Τα «κάτω δωμάτια»

Αυτά είναι τα πρωτότοκα! Τα πιο παλιά, τα πιο απλά, τα πιο αγαπημένα για τους παλιούς θαμώνες που δεν τα αλλάζουν για καμία «έξτρα παροχή».  Αυτοί ξέρουν! Τρία δωμάτια με κοινή βεράντα, πιο κοντά στο χωριό αλλά εξίσου ήσυχα.