Εδώ Δονούσα. Εδώ μαγεία.

Ήλιος και θάλασσα. Παρέες και έρωτες. Ελευθερία και ξεγνοιασιά. Ετσι ερωτεύεσαι τη Δονούσα. Χωρίς τίποτα περιττό πάνω σου. Και κυρίως μέσα σου.

Σαν στο σπίτι σας...
Σαν στο σπίτι σας...

Όπως κοιτάς το χωριό απ’ τη θάλασσα, τέρμα πάνω! Ετσι περιγράφουν τη θέση μας όλοι και χάρη σ’ αυτήν αγναντεύουμε τη θάλασσα από ψηλά, απ’ τις παρυφές του Σταυρού.

Περισσότερα

Οταν λέμε Δονούσα...
Οταν λέμε Δονούσα...

Δονούσα ή Ντενούσα ή Στενόζα ή Σπινόζα ή Viridem… Μες στους αιώνες, ονόματα πολλά – κι άλλα τόσα που ίσως δεν θα μάθουμε ποτέ. Για έναν τόπο τόσο δα καταμεσής του Αιγαίου

Περισσότερα

Λόγοι για παρατάσεις...
Λόγοι για παρατάσεις...

Λένε πως για να γνωρίσεις πραγματικά έναν τόπο πρέπει να τον περπατήσεις. Ακούγεται παράξενο σήμερα που οι ρόδες έχουν αντικαταστήσει τα πόδια.

Περισσότερα

Η Χρύσα λέει:

Είμαστε στο Σταυρό, το βασικό χωριό και λιμάνι της Δονούσας κι από ψηλά αγναντεύουμε νύχτα μέρα τη θάλασσα αλλά ποτέ δεν τη χορταίνουμε.  Βλέπουμε τον ήλιο να ανατέλλει από την Παναγιά, το καράβι να έρχεται από την Αστυπάλαια, τις φραγκοσυκιές να ωριμάζουν και πίνουμε καφέ πλάι στη βουκαμβίλια και τον βασιλικό, αναπόσπαστα... μέλη της παρέας μας.

Όταν σουρουπώνει βλέπουμε τον ήλιο να δύει πίσω απ' τη Νάξο, τα φώτα στο χωριό να ανάβουν, την παραλία να αδειάζει. Καθόμαστε στις παγκάδες της αυλής ή ο καθένας στο μπαλκονάκι του, κουβεντιάζουμε ή μοιραζόμαστε τη σιωπή, μας σπάει το νυχτολούλουδο τη μύτη. Κοιτάμε τη θάλασσα, τον απέραντο ουρανό και δεν χρειάζεται καν να ονειρευτούμε. Ζούμε το όνειρο. Και που να δείτε όταν βγαίνει η πανσέληνος τι ζούμε... Όλο τον χρόνο εδώ θα μας βρείτε.  Αυτό είναι το σπίτι μας. Και είναι ορθάνοιχτο για όλους. Απλά και καθαρά τα δωμάτιά μας και διαφορετικά μεταξύ τους γιατί είμαστε υπέρμαχοι της απλότητας και της διαφορετικότητας των ανθρώπων.

Αν θέλετε να ξέρετε και τα... χούγια μας, νάτα: αγαπημένο μας χρώμα είναι το λευκό κι αγαπημένη μας λέξη η... «χλωρίνη»! Τρέφουμε απεριόριστο σεβασμό προς το νερό καθώς είναι είδος προς εξαφάνιση στις Κυκλάδες κι έχουμε και μια αδυναμία στις φλογίτσες των κεριών. Αυτά τα απλά. Τα... περί φιλοξενίας και λοιπά παινέματα θα τα κρίνει η ιστορία. Κι εσείς βέβαια. Οι φίλοι (πια) της Χρύσας λένε: «Χρύσα βάλε ρακή! Ερχόμαστε σπίτι!»

Τι είπαν οι επισκέπτες μας

Ένα αληθινά φιλικό και πανέμορφο μέρος στο Αιγαίο, όμορφα τοποθετημένο για να παρέχει ηρεμία και αγαλλίαση.